RTL stopt voorlopig met het uitzenden van Reality-Televisie?!

Gisteravond werd bekend gemaakt via een nieuwsbericht op de website van RTV Nieuws dat zij per direct stoppen met het uitzenden van reality TV. Zo schrijven ze in het nieuwsbericht: “Televisieprogramma’s als Temptation Island en Love Island zullen voorlopig niet op RTL te zien zijn. De zender heeft daartoe besloten na ophef over grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Die datingshow werd onlangs van de zender gehaald.”.

Peter van der Vorst neemt het woord voor RTV Utrecht en verteld in een interview dat ze alle soorten ‘guilty-pleasure’ tv per direct opschorten om zo eerst uit te zoeken op welke manieren de verschillende series tot stand zijn gekomen. Volgens Van der Vorst heeftĀ productiemaatschappij Blue CircleĀ deelnemers van De Villa aangespoord tot grensoverschrijdend gedrag. “Daarbij is alcohol in het spel geweest en zijn opdrachten gegeven waarvan zelfs de kandidaten zeiden: gaat dit niet te ver?”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Temptation Island (@temptationisland) op

 

Eerder deze week werd reality-serie De Villa al van de buis gehaald vanwege beelden waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag werd vertoond. In de beelden is te zien dat een man een vrouw duidelijk probeert te verleiden en de vrouw hier geen zin in heeft.

 

Alle berichten